Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україну йдуть суворі морози: коли чекати відчутного похолодання

В Україну йдуть суворі морози: коли чекати відчутного похолодання

Этот материал также доступен на русском языке
За прогнозами метеорологів, на початку січня 2024 року очікуються сильні морози в Україні.

Згідно з даними синоптикині Наталки Діденко, з 3 до 6 січня північні регіони України, схід і частина центру (Полтавська та Дніпропетровська області) будуть під впливом арктичних повітряних мас. Прогнози на 4 січня вказують на можливі температури в нічний час -10…-15 градусів, із додатковим зниженням на 2-3 градуси в разі прояснень.

Південні та західні області країни, навпаки, уникнуть морозів і залишаться відносно теплими, навіть вище нуля. У Києві очікується типова зимова погода з морозами та періодичним снігопадом, що спричинить утворення ожеледиці на дорогах. За попередніми прогнозами, морози почнуть слабшати до 7 січня.

Однак аномальне похолодання очікується на 8 січня, хоча воно буде помірним і не триватиме довго. 

“А ось північні частини України сильне похолодання не омине стороною. Там із високою ймовірністю буде сильний мороз. Однак, жителі північної частини України, мають підготуватися до будь-якої зміни погоди”, – уточнила прогноз Діденко. “Тому що, наприклад, сьогодні тільки нуль градусів і сильний вітер, і вже здається, що це дуже холодно. Після нещодавніх +3+10 градусів це дійсно холодніше”.

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні