П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак ви гарбуз ще не готували – цікавий рецепт італійських господинь

Так ви гарбуз ще не готували – цікавий рецепт італійських господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Із гарбуза можна приготувати безліч смачних страв. Його запікають і тушкують, з нього варять смачну кашу і навіть готують корисний чай. Пропонуємо приготувати гарбуз так, як це роблять в Італії. Готується страва просто і швидко, проте виходить дуже смачною.

Рецептом поділився сайт “Газдиня”.

Нещодавно ми писали, як можна використати шкірку від мандаринів.

Інгредієнти

  • гарбуз – 600 г,
  • часник – 2-3 зубки,
  • олія – 2 ст. л,
  • помідори – 3-4 шт,
  • сир – 150 г,
  • сметана – 2 ст. л,
  • зелень – за смаком,
  • сіль, перець, італійські трави – за смаком.

Приготування

  1. Очистити гарбуз і нарізати на слайси завтовшки приблизно 1 см.
  2. Зробити ножем неглибокі надрізи на кожному шматочку.
  3. Викласти гарбуз на застелене пергаментом деко.
  4. Додати в олію подрібнений часник і спеції за смаком, ретельно перемішати і змастити олією кожен слайс гарбуза.
  5. Запекти гарбуз на 180 градусів 10-15 хвилин.
  6. Нарізати помідори кубиками.
  7. Натерти сир на тертці, додати подрібнений часник, сметану і все перемішати.
  8. Викласти на запечений гарбуз сирну суміш і відправити в духовку на 180 градусів ще на 10-15 хвилин.
  9. Посипати зеленню готову страву.

Приємного апетиту!

Пенсія 2024: що чекає на пенсіонерів у новому році

Вікові надбавки до пенсії: чому багато пенсіонерів їх ніяк не відчули

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні