Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака по Україні та ситуація на фронті на ранок 30 грудня...

Нічна атака по Україні та ситуація на фронті на ранок 30 грудня – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч проти 30 грудня ворог вкотре атакував Україну з використанням дронів-камікадзе типу «Шахед».

За даними Генштабу, вночі російські окупанти вкотре атакували Україну, застосувавши 10 БПЛА типу “Shahed-136/131”. Наша протиповітряна оборона знищила 5 ударних дронів.

30 грудня під час оголошеної повітряної тривоги на Хмельниччині було чути звуки вибухів.

Що відбувається на фронті сьогодні, 30 грудня?

Минулої доби сталося 56 бойових зіткнень.

Всього ворог завдав 150 ракетних та 74 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали: Сіньківка, Іванівка, Петропавлівка, Курилівка, Берестове Харківської області; Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Серебрянка, Олександропіль, Новобахмутівка, Новомихайлівка Донецької області; Горіхів Запорізької області. Під артилерійським вогнем опинилося близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямі українські захисники відбили 7 атак ворога біля Сіньківки Харківської області, де противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 2 атаки окупантів у районах Богданівки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони минулої доби відбили 8 атак ворога в районах Степового, Авдіївки та 21 атаку біля Північного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 2 атаки противника на захід і північний захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни надалі продовжують заходи щодо розширення плацдарму.

Незважаючи на великі втрати, ворог не залишає спроб вибити українські підрозділи із позицій. Так минулої доби противник здійснив понад десять безуспішних штурмових дій.

Водночас Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні