П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧас є до 5 січня: у Нафтогазі повідомили, що потрібно обов'язково зробити...

Час є до 5 січня: у Нафтогазі повідомили, що потрібно обов’язково зробити усім споживачам

Этот материал также доступен на русском языке
Майже 98% українських побутових споживачів є клієнтами газопостачальної компанії «Нафтогаз України». 12,4 млн. українських домогосподарств купують природний газ за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр. У «Нафтогазі» звернулися до своїх клієнтів із важливим проханням.

Коли потрібно передавати показання лічильників газу

Йдеться про передачу показань лічильників. Справа у тому, що багато українців скаржаться на неправильні суми у платіжках, коли фактичне споживання не відповідає цифрам у квитанціях.

Раніше ми розповідали, які штрафи доведеться заплатити за лічильники.

У «Нафтогазі» відповіли, що головна причина – невчасна передача показань. Якщо ви забули передати показання вчасно або робите це пізніше, то компанія, що поставляє газ, самостійно формує спожитий обсяг на основі планового місячного споживання. Саме тому суми у платіжках некоректні.

«Насолоджуйтесь теплом свят, але не забувайте передати показання лічильника з 28 грудня по 5 січня. Вибирайте зручний для вас спосіб:

  • особистий кабінет my.gas.ua
  • сайт https://gas.ua/ru/indicators
  • SMS-повідомлення на номер 4647
  • через чат-боти Viber – https://chats.viber.com/naftogazpostach Telegram – https://t.me/GASUA_bot», – зазначили у «Нафтогазі».

Поки що така можливість доступна для всіх клієнтів Газмережі: Вінницька філія “Газмережі”, Волинська філія “Газмережі” Дніпровська філія “Газмережі”, Дніпропетровська філія “Газмережі», Донецькоблгаз, Житомирська філія “Газмережі”, АТ “Закарпатгаз”, АТ “Івано-Франківська філія « Газмережі», Київська філія «Газмережі» АТ «Коростишівгаз», Криворізька філія “Газмережі”, Кропивницька філія “Газмережі”, Львівська філія “Газмережі”, Миколаївська філія “Газмережі”,  АТ «Тисменицягаз», Харківська міська філія “Газмережі”, Хмельницька філія “Газмережі”, Черкаська філія “Газмережі”, Чернігівська філія “Газмережі”, АТ “Чернівцігаз”.

Що робити, якщо не встигли вчасно передати показання лічильника за газ

Якщо ви не встигли передати показання, вам варто дочекатися кінця місяця та зафіксувати їх. І передати ці дані слід з 28 по 5 число зручним для вас способом.

Після того, як будуть отримані показання лічильника за пропущений період, газорозподільне підприємство автоматично здійснить перерахунок спожитих обсягів з урахуванням фактичних показань газового лічильника.

З 1 січня мешканці двох областей платитимуть за газ по-новому

З 1 січня 2024 г. філії «Газмережі» розподілятимуть газ для понад 553 тисяч клієнтів у двох областях — Рівненській та Закарпатській. Відповідні ліцензії видала Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

«Звертаємо увагу, що ліцензії на розподіл газу АТ „Рівнегаз“ та АТ „Закарпатгаз“ втрачають свою силу. Особисті рахунки та тарифи на розподіл газу для мешканців Рівненщини та Закарпаття залишаться незмінними. У той же час, реквізити для оплати будуть нові. Споживачі, які мають переплати, зможуть отримати перерахунок, звернувшись до Центрів обслуговування», — повідомили в компанії.

Більш детальну інформацію з цього питання можна отримати в контакт-центрі за телефонами: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні