П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУніверсальна підлива до будь-якого гарніру - та сама, яку раніше готували в...

Універсальна підлива до будь-якого гарніру – та сама, яку раніше готували в їдальні

Этот материал также доступен на русском языке
Підлива – це ідеальне доповнення до будь-якого гарніру, вона робить страву ще смачнішою та апетитнішою. Багато хто, напевно, пам'ятає смак тієї самої підливи, яку подавали у шкільних їдальнях. Ми знайшли рецепт, який допоможе приготувати ідеальну підливу.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 50 г борошна;
  • 600-800 мл м’ясного бульйону;
  • 1-2 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • Сіль, перець та інші спеції – до смаку.

Приготування:

  1. На суху розігріту сковороду насипаємо борошно і постійно помішуючи, доводимо його до карамельного кольору. Пересипаємо у будь-яку ємність.
  2. У сковороду наливаємо олію та обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та натерту на тертці моркву.
  3. Змішуємо томатну пасту та бульйон, виливаємо в сковороду до цибулі та моркви, доводимо до кипіння.
  4. Сметану змішуємо з обсмаженим борошном і додаємо трохи бульйону, помішуючи, щоб не було грудочок. Виливаємо борошняну суміш у загальну сковороду. Солимо, перчимо, додаємо спеції та проварюємо 5-8 хвилин.
  5. В цю підливу можна додати нарізане шматочками відварене м’ясо або котлети і проварити 10-15 хвилин на слабкому вогні.

Раніше ми розповідали, як приготувати густу підливу без борошна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні