Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і традиції 27 грудня – що категорично заборонено робити в Степанів...

Свята і традиції 27 грудня – що категорично заборонено робити в Степанів день

Этот материал также доступен на русском языке
27 грудня в Україні відзначають День контррозвідки СБУ. Православні вшановують пам'ять святого апостола Стефана. Іменини відзначають Яків та Антоніна. У народному календарі Степанов день. У цей день не потрібно носити брудний або рваний одяг.

27 грудня – яке свято відзначають в Україні

27 грудня в нашій країні відзначають День контррозвідки СБУ, яка забезпечує безпеку України від зовнішніх і внутрішніх загроз. Департамент стикається з різноманітними викликами, пов’язаними з геополітичним ландшафтом, що змінюється, і новими загрозами.

Також 27 грудня з 2000 року в багатьох країнах святкують День шиворіт-навиворіт. У це незвичайне свято можна собі дозволити бути трохи неуважним і неуважним і робити все навпаки або шиворіт-навиворіт. Відзначте цей день весело і цікаво.

Крім того, 27 грудня щорічно відзначають День фруктового пирога. Фруктовий пиріг – це прекрасний десерт для сімейного свята. Візьміть сьогодні будь-які тісто і фрукти та приготуйте смачний пиріг, щоб порадувати своїх близьких, вони напевно будуть вдячні за отримане задоволення.

А ще 27 грудня – День вирізання сніжинок. Це чудовий привід зібратися всією сім’єю, щоб вирізати сніжинки з паперу зі своїми дітьми або онуками і весело провести час.

27 грудня – яке церковне свято 2023 року

Цього дня православні християни вшановують святого апостола від 70-ти Стефана, Первомученика, який був забитий камінням за свою віру. Одного разу йому довелося постати перед судом, на якому Стефана звинуватили в наклепі на пророка Мойсея. Тоді він виголосив проповідь і побачив над собою Ісуса Христа. Стефан розповів про це всім, але присутні в суді накинулися на нього і побили камінням. Стефан загинув і став першим християнином-мучеником.

27 грудня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто викидати хлібні крихти, які символізують достаток. Наші предки вірили, що разом із ними з дому можна “викинути” гроші. Залишки хліба потрібно згодувати птахам або тваринам.

Також не можна:

  • ображати і проганяти коней, собак та інших тварин, зокрема й бездомних,
  • носити брудний або рваний одяг,
  • ходити немитим.

27 грудня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святого звертаються з проханнями про зміцнення у вірі, душевний спокій і достаток. Також святий вважається покровителем домашньої худоби, особливо коней. 

За старих часів у Степанів день наймали пастухів на наступний сезон. Також доглядали за кіньми, розчісували їм гриву і міняли підкови. Також цього дня худобу поїли водою з корита, в яке кидали срібний предмет. Наші предки вірили, що це вбереже тварин від хвороб і нечистої сили.

За народною традицією цього дня готують колядки – маленькі пиріжки з прісного тіста з різною начинкою і медові пряники. Відмовлятися від такого частування не можна, вважається, що тоді весь рік переслідуватимуть невдачі.

27 грудня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала нашим предкам на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • сонце і мороз – буде рясний урожай;
  • іній на деревах іній – буде хороший урожай зерна;
  • птахи збираються зграйками на верхівках дерев – морози протримаються ще довго;
  • ворони гніздяться прямо на снігу – йде відлига;
  • сніг падає рясно – до гарного врожаю ягід і грибів.

27 грудня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Антоніна, Олена, Давид, Степан, Федір і Яків.

Кого образили більше: як відрізняються пенсії та стаж «нових» і «старих» пенсіонерів

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні