Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаСімейний часник: навіщо та як його правильно посадити, щоб отримати хороший урожай

Сімейний часник: навіщо та як його правильно посадити, щоб отримати хороший урожай

Этот материал также доступен на русском языке
Вирощувати сімейний часник не так вже й складно. Це зручно насамперед тим, у кого дійсно велика сім'я або город невеликої площі.

Коли садять сімейний часник

Як і будь-які інші цибулини, сімейний часник садять або на початку весняного сезону, або перед заморозками. Для посадки під зиму це краще робити з кінця вересня по листопад, а навесні – на початку квітня.

Нещодавно ми розповідали про три секрети посадки персиків.

Як правильно посадити сімейний часник

Щоб часник виріс дійсно великим, садити його потрібно так, щоб рослинам було досить просторо. Тобто для сімейного часнику посадкова відстань має бути приблизно 40 см.

Крім того, в лунку кладуть не один зубчик, а цілу головку. Посадковий матеріал має бути якісним, великим і не мати жодних ознак пошкодження. У підсумку ви отримаєте з однієї лунки кілька великих головок часнику.

Яка врожайність сімейного часнику

Досвідчені городники вважають цей метод ефективним для отримання великого врожаю з маленької ділянки землі. З 5 квадратних метрів можна зібрати 150-180 великих головок часнику.

При цьому догляд за ним нічим не відрізняється від догляду за звичайним часником. Також важливий своєчасний полив, щоб часник не виріс надмірно гострим.

Кого образили більше: як відрізняються пенсії та стаж «нових» і «старих» пенсіонерів

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні