Насамперед, яйця мають бути кімнатної температури, не можна брати їх одразу ж із холодильника та збивати. І ще, чим більше повітря візьме в себе бісквіт, тим смачнішим він буде.
А для цього потрібно правильно збивати жовтки та білки. Багато господарок відразу ж з’єднують їх із цукром, не відокремлюючи жовток від білка і збивають, але краще цього не робити.
Раніше ми розповідали, як спекти ідеальний шоколадний бісквіт.
Інгредієнти:
- Яйця курячі великі – 4 шт.;
- Борошно пшеничне – 5 столових ложок з гіркою;
- Цукор – 5 столових ложок.
Ця кількість інгредієнтів ідеальна для форми діаметром 18-22 см. Якщо форма у вас більше, то й інгредієнтів потрібно більше, інакше бісквіт вийде повітряним, але низьким.
Приготування:
- Яйця потрібно відокремити на білки та жовтки у 2 чисті та сухі ємності. Постарайтеся, щоб до білків не потрапила крапля жовтка або води.
- У жовтки висипаємо весь цукор і збиваємо до побіління маси та пишноти.
- У білки додаємо щіпку солі та збиваємо до міцних піків.
- Акуратно перекладаємо до жовтків білки, без різких рухів.
- Додаємо просіяне борошно і перемішуємо без міксера, звичайною лопаткою, намагаючись зберегти якомога більше повітря в тісті.
- Перекладаємо отримане тісто у форму, застелену пергаментним папером. Випікаємо при 170-180 градусах 30-40 хвилин.