П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДодаткова грошова допомога для молодих пенсіонерів – які умови потрібно виконати

Додаткова грошова допомога для молодих пенсіонерів – які умови потрібно виконати

Этот материал также доступен на русском языке
Крім пенсій, багато пенсіонерів можуть отримувати від держави додаткові виплати. Це і компенсаційна доплата, і надбавка за дітей та донорство, також деякі пенсіонери мають право отримати одразу 10 пенсій. Але для цього потрібно виконати низку умов.

«Я внутрішньо переміщена особа та працюю вчителем. Є 43 роки безперервного стажу. Оформила пенсію за віком у травні цього року. Але мені не нарахували одноразову грошову допомогу у розмірі 10 пенсій через те, що немає можливості надати всі документи. Я не можу отримати їх, тому що зараз мій населений пункт перебуває в окупації. У Пенсійному фонді вимагають надати довідку про грошові нарахування до 2000 року за кожний період роботи. Як мені бути в цій ситуації? – запитала пенсіонерка ыз Вінницької області.

Раніше ми розповідали, чому деякі пенсіонери не відчули вікових доплат.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що для отримання грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій мають бути виконані кілька умов, серед яких:

  • наявність 30 років страхового стажу на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років. Факт роботи (за винятком періодів перебування у відпустках для догляду за дитиною, додаткових відпустках без збереження заробітної плати тощо) має бути підтверджено документально;
  • робота повинна продовжуватися в установах державної або комунальної форми власності;
  • на день досягнення пенсійного віку особа повинна перебувати на посаді, яка дає право на виплату грошової допомоги.

Якщо умови дотримано, то після надходження інформації про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на дату прийняття рішення про призначення пенсії вам повинні нарахувати вказану допомогу.

Щодо вимоги надати довідку про заробітну плату за період до 1 липня 2000 року, то вона необхідна для вирішення питання щодо можливості збільшення призначеного розміру пенсії, але ця довідка ніяк не впливає на визначення права нарахування грошової допомоги.

Якщо вам було відмовлено у нарахуванні виплати 10 пенсій, то не виконані усі умови.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні