Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на рідкому тісті на сковороді.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 450 г борошна;
- 2 курячі яйця;
- 100 г меду;
- 200 г цукру;
- 1 чайна ложка соди;
- 70 г вершкового масла;
Для крему:
- 2 курячі яйця;
- 200 г цукру;
- 3 ст. ложки борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем);
- 500 мл молока;
- пакетик ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла.
Приготування:
- Відправляємо у сотейник масло та мед, ставимо на вогонь і розтоплюємо, але не доводимо до кипіння.
- Після цього додаємо в суміш соду, добре розмішуємо і чекаємо, поки маса побіліє і збільшиться у розмірах.
- Потім додаємо сіль та цукор, перемішуємо всі інгредієнти.
- В окремій мисці збиваємо яйця і з’єднуємо їх із медово-масляною сумішшю. Добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.
- Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Готове м’яке тісто скочуємо в рулет. І ділимо на 8-9 частин.
- Формуємо з них коржі і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, приблизно 5 хвилин кожен корж.
- Поки коржі остигають готуємо заварний крем. Медовик можна перемазати сметанним кремом, але якщо ви хочете, щоб кожен шматочок торта буквально танув у роті, був ніжним і просоченим, краще перемазати його заварним кремом.
- У великому сотейнику з’єднуємо борошно, цукор, ванільний цукор, перемішуємо віночком до однорідності. Вводимо яйця, перемішуємо. Потроху вливаємо молоко, доводимо до однорідності.
- Ставимо сотейник на плиту і постійно помішуючи, доводимо крем до загусання і знімаємо з плити. Крем важливо не переварити. У гарячий крем вводимо масло і розмішуємо до повного розчинення.
- Не надумайте варити крем в емальованому посуді, він до нього пригоряє і у крему з’явиться неприємний запах.
- Коли крем охолоне, можна приступати до перемазування коржів. Коли торт буде зібраний, потрібно дати йому час просочитися за кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник, щоб він остаточно приготувався.