Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаНесподіване застосування соди на ділянці: чому вона така важлива для квітникарів

Несподіване застосування соди на ділянці: чому вона така важлива для квітникарів

Этот материал также доступен на русском языке
На які тільки хитрощі не йдуть садівники, щоб покращити плодоношення та цвітіння чагарників та дерев, які ростуть на ділянці. Багато хто віддає перевагу не дорогим магазинним препаратам, а рецептам, перевіреним часом і не одним поколінням.

Що ж дає сода квітникарам і чому вони її застосовують.

Раніше ми розповідали, який посуд не можна мити содою.

Як виявилося, сода – чудовий засіб для омолодження старих кущів троянд. Погодьтеся, такі кущі є у кожного на клумбі. Вони нам дорогі як пам’ять і часто рука не піднімається, щоб їх викорчувати. Звичайно, якщо кущ вже засох і зелені листочки практично не з’являються, то врятувати ситуацію сода навряд чи зможе. Але якщо рослина після обрізки формує нові пагони та формує хоч кілька бутонів, нехай вони дрібні та непоказні, то можна спробувати реанімувати такий кущ.

З таким завданням впорається звичайна сода, яка є на кожній кухні, але щоб розчин був більш дієвим, потрібно додати ще кілька важливих інгредієнтів.

Для приготування розчину, що омолоджує, для троянд потрібно розчинити в 5 л води 1 столову ложку соди, 0,5 чайної ложки нашатирного спирту, 1 чайну ложку сульфату магнію і таку ж кількість натертого господарського мила.

Цей склад використовують для обробки посадок.

Обприскувати кущі краще вранці або ввечері в похмурий або сухий день, головне, щоб не було дощу, інакше обприскування доведеться повторити, тому що вода його просто змиє і ніякого ефекту ви не отримаєте.

Також досвідчені квітникарі радять не зловживати даним розчином і не переборщувати з його нанесенням, інакше можуть потемніти квіти і зав’януть стебла, все має бути у міру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні