Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 17 грудня - День впадання ведмедя у сплячку

Яке сьогодні свято: 17 грудня – День впадання ведмедя у сплячку

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя, 17 грудня 2023 року. 351-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається 14 днів.

Які свята відзначають 17 грудня

Загальні:

17 грудня, безумовно, цікава подія під назвою «Свято викаблучників», а ще – Свято ранкових ілюзій та День ванних флотилій.

Ведмеді взагалі цієї неділі можуть відзначити два свята – День впадання ведмедя в сплячку і День зручної пози.

У дикій ведмеді зазвичай впадають у сплячку за кілька тижнів до холодів. Проте потрібно, щоб температура повітря була щонайменше десять днів -10 градусів.

Тварина може вийти зі сплячки раніше, якщо серед зими потеплішає, або щось ведмедя потурбує. Це буває і коли тварина не встигне нагуляти достатньо жиру. Тому з’являються ведмеді-шатуни, що ходять як п’яні. Вони дуже небезпечні для людини.

Українські ведмеді не завжди впадають у сплячку через температурні умови, але якщо є хороша кормова база для тварин, вони спокійно перенесуть безсонну зиму. Але оптимальний і правильний варіант – зимова сплячка.

А в Україні відзначають своє професійне свято працівники державної виконавчої служби.

День працівника державної виконавчої служби – професійне свято працівників виконавчої служби Мін’юсту, яке відзначається в Україні щороку, 17 грудня.

Це професійне свято започатковано указом президента Віктора Ющенка у 2009 році на підтримку ініціативи Міністерства юстиції на знак вагомого внеску органів державної виконавчої служби у забезпечення виконання рішень судів, третейських суддів та інших органів, а також посадових осіб.

Діяльність цієї сфери спрямована на дотримання принципів законності, справедливості та гуманізму та створює основу для розвитку України як сучасної правової держави.

Церковні:

У церковному календарі 17 грудня цього року – Тиждень 28-й після П’ятидесятниці.

Цей день в історії

1903 року відбувся перший політ літака братів Райт.

1942 року нацисти знищили Барановичське гетто.

1976 – прем’єра фільму «Кінг Конг» режисера Джона Гіллерміна. Головні ролі зіграли Джефф Бріджес, Чарльз Гродін та Джесіка Ленг.

1976 – відкрито першу ділянку Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену з трьома станціями: “Площа Калініна” (нині “Площа Незалежності”), “Поштова площа”, “Червона площа” (нині “Контрактова площа”).

У 1989 році на телеканалі FOX (США) показано першу серію мультсеріалу «Сімпсони».

2014 – США та Куба заявили про відновлення дипломатичних відносин, які були розірвані у 1961 році (офіційно були відновлені 20 липня 2015 року).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні