Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на дріжджах.
Інгредієнти:
- курячі яйця – 2 шт.
- кефір – 500 мл
- борошно – 325 г
- цукор – 75 г
- сіль – 2 щіпки
- сода – 0,5 ч. ложки
- окріп – 250 мл
- соняшникова олія – 5 ст. ложок
Приготування:
Завдяки кефіру млинці виходять м’якими та ажурними, а окріп допомагає приготувати млинці, які не рвуться та легко перевертаються на сковороді.
- Перед приготуванням потрібно дістати яйця та кефір із холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
- Змішуємо яйця з сіллю та цукром, збиваємо віночком або вилкою – на ваш розсуд.
- Додаємо до яєчної суміші половину кефіру і соду, змішуємо з борошном і вводимо частину кефіру, що залишилася. Це допоможе отримати однорідне тісто.
- Вводимо окроп у тісто і акуратно розмішуємо, щоб воно не зварилося.
- Наприкінці додаємо олію.
- Смажимо наші млинці на гарячій сковороді по одній хвилині з двох боків.