Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУ чотирьох містах України відбувається реєстрація на нову грошову допомогу: як подати...

У чотирьох містах України відбувається реєстрація на нову грошову допомогу: як подати заявку

Этот материал также доступен на русском языке
Благодійні організації продовжують надавати фінансову підтримку українцям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах.

Громадська організація Голос Ромні у партнерстві з міжнародною некомерційною організацією Mercy Corps проводить реєстрацію на грошову допомогу внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців певних категорій уразливості в Ужгороді, Кривому Розі, Запоріжжі та Мерефі.

Раніше ми розповідали, як отримати різдвяну гуманітарну допомогу.

Для отримання допомоги домогосподарства повинні відповідати соціально-економічному критерію та одному чи декільком критеріям уразливості. Так, якщо ви раніше отримували допомогу від міжнародних організацій, то до нової реєстрації має пройти:

  • 5 місяців після отримання допомоги, яка надходила з розрахунку на 3 місяці одним платежем,
  • 2 місяці після отримання допомоги, якщо вона надходила трьома щомісячними платежами.

Насамперед допомога надаватиметься:

  • літнім людям 60+,
  • людям з інвалідністю,
  • маргіналізованим спільнотам (роми, ЛГБТІК+ та ін.),
  • людям з тяжкими хронічними захворюваннями.

Щодо соціально-економічних критеріїв, то у пріоритеті будуть такі домогосподарства:

  • переміщені протягом останніх 30 днів із районів, розташованих за 30 км від районів активних бойових дій або з тимчасово окупованих територій
  • проживають у районах активних бойових дій,
  • мешкають на звільнених територіях, що знаходилися під тимчасовою окупацією,
  • перебувають у стані переміщення понад 30 днів з районів, розташованих на відстані 30 кілометрів від районів активних бойових дій або з тимчасово окупованих та звільнених територій, що знаходилися під тимчасовою окупацією

Критерії вразливості домогосподарств: мешкають у колективних центрах, у пошкодженому внаслідок бойових дій житлі або безпритульні з людьми з інвалідністю, багатодітні – 3 і більше дітей молодше 18 років, які мають лише одного з батьків (або батько, чи матір, з одним чи кількома), з дітьми молодше 18 років, з вагітними жінками або годуючими грудьми, з людьми похилого віку 60+, які очолює одна одинока/кілька самотніх людей похилого віку 60+, безробітні люди передпенсійного віку 50-59 років, які не мають пенсії або іншого джерела доходу, з людьми з тяжкими хронічними захворюваннями.

Куди звертатися для реєстрації на грошову допомогу?

Записатися на реєстрацію на отримання грошової допомоги можна за цими номерами: Запоріжжя – 0685571021, Кривий Ріг – 0953826998, Ужгород – 0688142788, Мерефа: 0501052541.

Лінії працюють з понеділка по пятницю, з 10.00 до 17.00, обідня перерва з 13.00 до 14.00. Лінії перевантажені, тому не завжди можна швидко додзвонитися. Реєстрація триватиме щонайменше до кінця року.

Допомога від ООН – чому не всі пенсіонери її отримали і як це можна зробити

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні