П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакі деруни ви готуватимете через день: найніжніші та найсмачніші - вони просто...

Такі деруни ви готуватимете через день: найніжніші та найсмачніші – вони просто тануть у роті

Этот материал также доступен на русском языке
Драники чи деруни – це не просто страва, при правильному приготуванні можна отримати справжній шедевр із звичайних інгредієнтів. А якщо подати їх із соусом чи смачною підливою, то таку страву можна поставити і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 3-4 картоплі;
  • 1 цибуля;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка крохмалю;
  • Сіль, перець – до смаку.
  • Олія соняшникова для смаження.

Приготування:

  1. Потрібно помити картоплю, очистити її від шкірки. Краще брати крохмалисті сорти, з них деруни виходять чудовими.
  2. Натерти картоплю на дрібній тертці, чим дрібніша тертка, тим ніжніше і соковитіше деруни. Але якщо ви любите хрусткі деруни, то можна терти на великій тертці.
  3. До картоплі натираємо відразу ж цибулю. Вона не дасть потемніти картопляній масі. Якщо соку вийшло дуже багато, картоплю можна віджати, але запам’ятайте, із сухої маси деруни вийдуть сухими. Сік обов’язково має бути просто в невеликій кількості.
  4. Додаємо яйце, сіль і перець і заключний момент – це крохмаль. Після додавання всі інгредієнти ретельно змішати і можна приступати до смаження. Якщо в деруни додати борошно, то вони виходять жорсткими, чого не скажеш про крохмаль. Він дає дерунам особливу консистенцію – м’яку та ніжну.
  5. Обсмажувати деруни на розігрітій з олією сковорідці з двох сторін до золотистого кольору.
  6. Деруни можна подавати зі сметаною, а можна приготувати підливу, наприклад, з грибами або м’ясом.

Раніше ми розповідали про три прості секрети приготування дерунів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні