П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовини9 грудня: свята, прикмети та заборони, що сьогодні потрібно зробити жінкам

9 грудня: свята, прикмети та заборони, що сьогодні потрібно зробити жінкам

Этот материал также доступен на русском языке
9 грудня 2023 року – це субота. Сьогодні у світі відзначаються Міжнародний день пам'яті жертв злочину геноциду, День боротьби з корупцією та День вантажника. Православна церква святкує непорочне зачаття Діви Марії. Що ще трапилося цього дня?

Ще у вересні 2015 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 9 грудня Міжнародним днем вшанування жертв злочину геноциду. Ця дата обрана не випадково, саме цього дня 1948 року було прийнято Конвенцію про попередження злочину геноциду та покарання за нього. Головна мета цього Дня — підвищити популярність Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього та її роль у боротьбі з геноцидом та попередження цього злочину, як воно визначено в Конвенції, і щоб поминати людей, які стали його жертвою, та шанувати їхню пам’ять.

Також 9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. 2003 року в мексиканському місті Меріда була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції. Країни, які підписалися, зобов’язуються оголосити кримінальним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів та відмивання корупційних доходів. А ще, згідно з одним із положень Конвенції, потрібно повертати кошти в ту країну, звідки вони надійшли внаслідок корупційних дій.

9 грудня – яке церковне свято

9 грудня – православна церква відзначає Зачаття праведної Анною Пресвятої Богородиці, ікони Божої Матері “Несподівана Радість”. Праведні Богоотці Анна та її чоловік Іоаким довго не могли мати дітей, в Ізраїлі це свідчило про гріховність, тому їм доводилося терпіти зневагу людей. Коли Анна дізналася, що дари Іоакима навіть не були прийняті в Єрусалимі священиком і той, сумуючи, усамітнився в пустелі, вона в суворому пості почала благати Бога про дарування дитини. І диво відбулося. Молитви подружжя почули: Ангел сповістив їм про майбутнє народження Дочки, Яку благословить увесь світ, і наказав зустрітися в Єрусалимі. Саме так і з’явилася Пресвята Діва Марія.

Ікона Несподівана радість – одна з найпопулярніших. Ця ікона – велика заступниця жінок. Саме у цієї ікони просять про сімейне благополуччя, про швидке заміжжя, а також бездітні пари вимолюють дітей.

Що не можна робити 9 грудня

Цього дня заборонено виконувати роботу по дому та займатися важкою фізичною працею. Без великої потреби сьогодні не можна виходити з дому та ходити до лісу, бо там можуть бути агресивні дикі звірі. Не можна стригти нігті та волосся у цей день, у тому числі й дітям.

Прикмети погоди на 9 грудня

  • Якщо весь день сніг, то січень буде сніговим.
  • Дощ у цей день віщує тепло та відсутність снігу на Новий рік.
  • Синички співають – до покращення погоди.
  • Якщо біля дерев утворилися високі сніжні пагорби, то наступний рік буде врожайним.
  • Світлий і сонячний день віщує мороз на Новий рік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні