Вівторок, 14 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВід 10 до 12 тисяч гривень щомісяця протягом пів року: відкрито прийом...

Від 10 до 12 тисяч гривень щомісяця протягом пів року: відкрито прийом заявок на грошову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які постраждали через війну, виплачуватимуть грошову допомогу у сумі від 10 до 12 тисяч гривень щомісяця протягом 6 місяців. Які вимоги та хто може подати заявку?

Допомогу надає чеська гуманітарна організація “Людина у біді” (Clovek v tysni) за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України.

Проект передбачає надання грошової допомоги на оренду житла внутрішньо переміщеним домогосподарствам, що мешкають в Івано-Франківській області та дає можливість переїхати домогосподарствам до районів більш сприятливих для працевлаштування, відновити джерела прибутку та підвищити стійкість до кризових ситуацій надалі.

Грошова допомога покриває щомісячні витрати на оренду та комунальні платежі протягом 6 місяців для домогосподарств ВПО, які планують переїхати в інше житло, передбачено додаткову виплату у розмірі 5000 гривень (ця сума може бути використана на витрати, пов’язані з переїздом, пошуком нового житла, оплату агентських послуг тощо).

Розмір відшкодування залежить від кількості членів домогосподарства та становить:

  • максимум до 12 000,00 грн на місяць (включаючи вартість комунальних послуг), якщо у домогосподарстві п’ятеро і більше осіб
  • максимум до 11 000,00 грн на місяць (включаючи вартість комунальних послуг), якщо у домогосподарстві чотири особи
  • максимум до 10 000,00 грн на місяць (включаючи вартість комунальних послуг), якщо у домогосподарстві три особи.

Допомога надається у вигляді двох платежів (траншей) та зараховується на банківський рахунок одержувача допомоги.

Програма розрахована лише на внутрішньо переміщені домогосподарства від 3-х осіб, які переїхали з постраждалих внаслідок військових (бойових) дій територій України, якщо домогосподарство належить до наступних категорій:

  • Домогосподарства ВПО, які проживали на території громад, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації.
  • Домогосподарства ВПО, що знаходяться під загрозою виселення з місця тимчасового проживання, де проживають.
  • Домогосподарства ВПО, яким загрожує виселення з їхнього поточного житла.
  • Домогосподарства ВПО, які проживають у незадовільних умовах (таких як площа проживання на одного члена домогосподарства – менше 7,5 м, відсутні водопостачання, санітарні умови, джерело опалення та інше).

При виборі одержувачів допомоги пріоритет надаватиметься (але не обмежується) домогосподарствам, що мають у складі: 3 і більше дітей віком до 18 років; домогосподарство з одним опікуном або одним із батьків; вагітних/годуючих жінок; домогосподарство, яке приймає задокументованих дітей без супроводу дорослих; маломобільних осіб, людей з хронічними захворюваннями та групою інвалідності; домогосподарства ВПО, у яких внаслідок військових (бойових) дій після 24.02.2022 частково чи повністю постраждало власне житло.

Домогосподарства, які вже отримували або отримують грошову допомогу на орендне житло від чеської гуманітарної організації “Людина в біді”, інших недержавних гуманітарних організацій, благодійних установ, міжнародних агенцій розвитку після 24 лютого 2022 року, можуть брати участь у проекті, але без пріоритету у процесі .

Що потрібно зробити для участі у проекті на грошові виплати

Для участі у проекті необхідно заповнити заявку та надіслати її організації.

Заповнити анкету можна за посиланням: http://surl.li/ngenh або заповніть паперову форму Анкети (анкету можна отримати у центрі тимчасового проживання там, де ви мешкаєте) до 10.12.2023 року (включно). Залишити відгук про процес реєстрації, якість виконання проекту та задати інші питання можна звернувшись на безкоштовну гарячу лінію: 0800210174 (ПН-ЧТ з 9:00 до 17:00, ПТ до 16:00), Viber, Telegram, WhatsApp: 0997673706 надіслати лист на електронну адресу: [email protected]

Допомога від ООН – чому не всі пенсіонери її отримали і як це можна зробити

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні