У цій ситній страві з м’ясного фаршу та міксу овочів зібрана вся краса осені. Завдяки гарбузу калорійність його калорійність стане нижчою, а смак – ще яскравішим.
Раніше ми писали, як правильно вибрати гарбуз.
Інгредієнти:
Верхній шар
- гарбуз – 500 г,
- картопля – 500 г,
- цибуля ріпчаста -– 0,5 шт,
- масло вершкове несолоне – 30 г,
- часник – 2 зубчики,
- перець чорний горошок – 5 шт,
- сіль – за смаком,
- перець чорний мелений – за смаком.
Нижній шар
- фарш м’ясний – 700 г,
- морква – 100 г,
- цибуля ріпчаста м 1 шт,
- кукурудза консервована – 60 г,
- горошок консервований – 60 г,
- часник – 2 зубчики,
- борошно – 1 ст.л,
- олія – 1 ст.л,
- кетчуп – 3 ст.л,
- соус соєвий – 3 ст.л,
- сіль – за смаком,
- перець чорний мелений – за смаком.
Приготування:
- Очищаємо і нарізаємо кубиком картоплю та гарбуз.
- Кладемо в каструлю овочі, часник, цибулю і перець горошком.
- Додаємо воду, солимо і варимо до готовності.
- Чистимо і ріжемо цибулю, моркву та часник.
- Обсмажуємо на олії часник і цибулю до прозорості.
- Кладемо в сковорідку фарш і готуємо 5-7 хвилин.
- Додаємо спеції, кетчуп, соєвий соус і борошно, все ретельно перемішуємо й обсмажуємо ще кілька хвилин.
- Додаємо моркву, кукурудзу та горошок, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
- Змащуємо деко олією, кладемо фарш і розрівнюємо його.
- Зливаємо воду зі зварених овочів, додаємо вершкове масло і робимо пюре.
- Перекладаємо пюре на фарш і розрівнюємо його.
- Випікаємо в розігрітій до 200°C духовці на 40-45 хвилин.
Ось і все, залишається тільки дістати страву з духовки, покликати домочадців і насолодитися смачною вечерею.
За річну передплату газети “На пенсії” – у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік