Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовини3 грудня – пророка Софонія: прикмети та традиції, що потрібно знати кожному

3 грудня – пророка Софонія: прикмети та традиції, що потрібно знати кожному

Этот материал также доступен на русском языке
3 грудня православні вшановують пам'ять пророка Софонія. Він пророкував Страшний суд і кінець світу. Тому закликав людей жити праведно і повернутися до Господа, щоб відвернути пророцтво.

Відомо, що Софоній народився у багатій сім’ї. Жив приблизно 630 року до н.е. На жаль, збереглося дуже мало відомостей про його життя та діяльність. Після нього тільки залишилася “Книга пророцтв Софонія”, в якій пророк передбачив, що старий Єрусалим впаде і на його місті зросте новий. Також Софоній говорив про навернення язичників у християнство. Відомо, що основні роки життя пророка припали на період від 640 до 609 р. до н.

Народні прикмети на 3 грудня

  • Снігури співають – до відлиги.
  • Дрова тріщать у грубці – до морозу.
  • Зірки на небі яскраві – на завірюху.
  • Мало снігу – наступного року буде поганий урожай.
  • Сніг на талу землю лягає – чекай на неврожай.

Що не можна робити 3 грудня

Цього дня забороняється кричати чи голосно співати. Здавна вірили, що нечиста сила може відібрати голос у того, хто не послухає цієї заборони. Також не варто кривдити інших, лаятися, бо можна наступного року провести в сварках.

Не варто давати порожніх обіцянок і менше розповідайте про своє життя чужим людям. У жодному разі не вникайте у конфлікти з чоловіком чи дружиною. Існує думка, що якщо посваритися цього дня, то сварки триватимуть протягом року.

Хто 3 грудня святкує іменини

Свої іменини 3 грудня відзначають Сава, Гаврило (Гавриїл), Іван, Федір, Аліса, Аделаїда.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні