Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 19 листопада: подекуди сильний вітер та...

Прогноз погоди в Україні на неділю, 19 листопада: подекуди сильний вітер та сніг

Этот материал также доступен на русском языке
Погода у вихідні в Україні не тішить – у багатьох областях просто шквальні вітри, також місцями можливий сніг.

За прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, з північного сходу Європи на територію нашої країни почало надходити холодне морозне повітря, і одночасно активізувалася циклонічна діяльність над Чорним морем.

Тому очікується нестійкий характер погоди у більшості областей. Найсильніші опади пройдуть у південній та південно-східній частині України. У західних, центральних, східних областях випаде перший сніг. На півдні посилиться вітер місцями понад 20 м/с, на акваторії Чорного та Азовського морів очікується шторм. Прохолодна, але суха погода очікується у північній половині країни.

Погода у неділю, 19 листопада:

У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Лише у другій половині дня у Карпатах та на Закарпатті очікується дощ із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -6…-1°С, удень +3…-2°С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -6…-1°С, удень +2…-3°С.

У центральних областях уночі без опадів, удень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 °С.

У південних областях та Криму очікуються складні погодні умови. Пройдуть сильні дощі, що на Одещині місцями з мокрим снігом. Вітер північно-східний, 9-14 м/с, пориви 17-22 м/с. В Азовському морі та на північному заході Чорного моря утримається шторм. Температура повітря +4…-1°С, днем +2…+7°С. У Криму протягом доби +7…+12°С.

У східних областях вночі без опадів. Вдень дощ із переходом у сніг. На Донеччині сильні опади. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +3…-2°С, удень 0…+5°С.

Нове на сайті