Новини

Дві грошові виплати одразу: в Україні проводиться реєстрація на нову фінансову допомогу

Надає підтримку благодійний фонд «Право на захист», який продовжує реєстрацію з виплати грошової допомоги від УВКБ ООН.

2023 року певні категорії українців, які отримували багатоцільову допомогу від УВКБ ООН, додатково отримають виплату для підготовки до зимового періоду.

Сума грошової допомоги для підготовки до зимового періоду складає 2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці. Ця допомога виплачуватиметься на додаток до багатоцільової грошової допомоги.

Отримати виплату зможуть:

  • Домогосподарства зареєстровані з 1 по 30 вересня 2023 року отримають допомогу у розмірі 2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомогу для підготовки до зимового періоду (2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).
  • Домогосподарства зареєстровані з 1 жовтня до кінця 2023 року отримають допомогу у розмірі 3600 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомогу для підготовки до зимового періоду (2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).
  • Домогосподарство, яке очолює особа похилого віку (55 років і старше), що були зареєстровані у програму до 1 вересня 2023 року, отримають допомогу для підготовки до зимового періоду (2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

Додаткові виплати на зиму домогосподарства отримають автоматично, для цього не потрібно звертатись до пункту збору даних УВКБ ООН.

З метою забезпечення надання допомоги тим, хто її більше потребує, УВКБ ООН в Україні застосовуватиме критерії відповідності, спрямовані на тих, кому допомога необхідна для задоволення першочергових потреб.

Ви можете подати заявку на грошову допомогу, якщо ваша сім’я не отримувала допомоги від міжнародних організацій; має дохід менше 5400 грн на особу та відноситься до наступних категорій:

  • Переселенці, що перемістилися після 24.02.22
  • Особи, які не переміщалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька
  • Люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через воєнні дії від 24 лютого 2022 р.

Усі зазначені категорії обов’язково повинні мати хоча б один із критеріїв уразливості з Переліку нижче:

  • сім’я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з літніми (55 років і старше)
  • сім’я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми до 18 років
  • сім’я з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме такі: інвалідність, хронічні захворювання
  • прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Заповнювати онлайн форми не потрібно, щотижня здійснюються виїзди мобільних груп за певними населеними пунктами, де проводиться збирання даних на реєстрацію на грошову допомогу. Детальну інформацію про виїзди можна знайти на Телеграм-каналі «Право на захист» або на їх офіційній сторінці. Також актуальну реєстрацію на грошову допомогу можна знайти на нас на сайті «На пенсії».

Допомога від ООН – чому не всі пенсіонери її отримали і як це можна зробити

Новое на сайте

  • Новини

Це підживлення з підручних засобів просто творить дива: огірки втомитеся збирати

Отримати рекордний урожай огірків можна не тільки, застосовуючи дорогі добрива. Хороший результат дає звичайнісінький настій…

19/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 20 травня: не обійдеться без погодних неприємностей

В Україні 20 травня у деяких регіонах очікується сильна хмарність. Завтра більше хмар – у…

19/05/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 20 травня

Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

19/05/2024 20:55
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48