Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНасувається циклон – яка погода чекає на Україну в другій половині листопада

Насувається циклон – яка погода чекає на Україну в другій половині листопада

Этот материал также доступен на русском языке
Про перспективи випадання опадів і про те, якою буде температура в Україні з 15 листопада розповіла представниця "Укргідрометцентру".

Після 20 листопада північні та північно-східні регіони країни місцями можуть вкритися снігом. У другій половині листопада очікується дощ і мокрий сніг. Про це розповіла представниця “Укргідрометцентру”, синоптикиня Наталія Птуха.

Прогноз погоди до кінця листопада

За даними експертки, сніг уже випав на високогір’ях Карпат. Висота снігового покриву в цих місцях сягає 7–12 см. Цього тижня в Україні очікується зниження атмосферного тиску.

“Відповідно, буде дощ майже весь тиждень. Звичайно, з перервами: десь у нічні години, подекуди в денні години. Переважно це будуть фронтальні системи із заходу та з південного заходу”, – стверджує Птуха.

Коли випаде сніг в Україні у 2023 році

Метеослужби очікують, що 15-16 листопада над південним сходом України може утворитися циклон. У цих регіонах очікуються опади, переважно у вигляді дощу. У ніч на 16 і 17 листопада можливі дощі зі снігом.

“17-го числа навіть є ймовірність того, що і в денні години може прориватися мокрий сніг, тобто опади змішаної фази, як ми її називаємо. Але розраховувати на якісь довготривалі утворення снігового покриву поки що не варто, воно все одразу танутиме, бо температури переважно плюсові”, – прогнозує експертка.

Погода 15-16 листопада

15-16 листопада нічна температура сягне +3 градуси, а денна – +8. На півдні буде трохи тепліше: +6 і +11 градусів відповідно. У Карпатах очікується до -3 градусів вночі, а вдень – +2 градуси.

У Києві та області 15-16 листопада температура повітря вночі та вдень коливатиметься від +4 до +6 градусів.

Погода 17-18 листопада

17-18 листопада нічна температура повітря буде в межах від +3 до -4 градусів, а вдень – до +5 градусів. Трохи тепліше буде на півдні – повітря прогріється до +8 градусів. У Карпатах вночі та вдень температур фіксуватиметься в діапазоні від -2 до -6 градусів.

Температура повітря в Києві та області 17-18 листопада сягне вночі +1…+3 градуси, а вдень +3…+5 градусів.

“У Карпатах і на високогір’ї Карпат очікується протягом наступних кількох днів часом мокрий сніг і дощ, на дорогах ожеледиця і температура в денні та нічні години від -3 до +2”, – вважає Птуха.

Напрямок вітру – південно-західний, але незабаром прийдуть північно-західні потоки. Швидкість вітру буде помірною – 5-10 м/с.

“Але загалом зміна його напрямку вказує нам на те, що йде тенденція до зниження температури наприкінці тижня, на вихідні та якраз на початок третьої декади листопада. Адже 17-18 листопада в нічні години по країні очікується від +2 до -4 градусів, удень 0…+5”, – додала експертка.

Погода в Україні після 20 листопада

За очікуваннями синоптиків, після 20 листопада в північних і північно-східних областях України ймовірними будуть опади змішаної фази – мокрий сніг із дощем, або твердої фази – сніг. Температура повітря в останні десять днів листопада дедалі частіше опускатиметься нижче нуля ночами, а вдень буде трохи вищою.

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні