П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля чого досвідчені дачники використовують жир у саду – хитрість на мільйон

Для чого досвідчені дачники використовують жир у саду – хитрість на мільйон

Этот материал также доступен на русском языке
У зимовий час плодовий сад потребує не тільки захисту від низьких температур і відлиг, а й від шкідників у вигляді зайців і мишей, які здатні завдати шкоди рослинам. А молодий садок і зовсім після таких гостей може зачахнути.

Тому кожен садівник повинен добре підготувати свої фруктові дерева до зустрічі зі шкідниками.

Раніше ми розповідали, як захистити сад від хвороб та грибків.

Якщо говорити про мишей, а їх цього року дуже багато, то допоможуть магазинні приманки та отруйні речовини. Але їх можуть з’їсти свійські тварини чи птахи. Тому досвідчені дачники радять зробити невеликі трубки з руберойду та туди насипати отруту, крім мишей її більше ніхто не з’їсть.

Суміш проти гризунів – працює на 100%

Також відмінний захист від гризунів – обробка стовбура спеціальною сумішшю з чотирьох кілограмів глини, такої ж кількості свіжого коров’яку, 90 г креоліну та 85 г карбофосу (концентрованого). Важливо всі компоненти ретельно розмішати і розбавити водою до стану розім’ятого в руці садового вару або густої сметани і обмазати стовбури і навіть скелетні гілки дерев.

Також від зайців захистить дерева спеціальна дрібна сітка, але встановлювати її краще, коли випаде перший сніг.

Зайці не люблять різких запахів – скористайтеся цим

Є один досить «хитрий спосіб», як позбутися зайців. Вся справа в тому, що вони не люблять різких запахів, тому і розумні садівники радять запастися салом або жиром. Потрібно розвісити по саду шматочки сала, які згіркли – зіпсувалися і стали неприємно пахнути.

Багато хто з вас відразу ж подумає, що ціни на сало кусаються і не час розвішувати його по саду, тоді радимо купити нутряк, він завжди дешевше і приготувати корисну замазку з жиру та нафталіну. Для її приготування потрібно взяти 1 частину нафталіну та 7 частин жиру, добре їх змішати і нанести на стовбури дерев. Якщо сад у вас великий, постарайтеся захистити хоча б молоді деревця, тому що зайці ушкоджують їх насамперед.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні