Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаРавлики більше не загроза городу – добірка найефективніших домашніх засобів

Равлики більше не загроза городу – добірка найефективніших домашніх засобів

Этот материал также доступен на русском языке
Равлики можуть завдати значної шкоди вашому саду чи городу. Вони не тільки поїдають листя і плоди, а й переносять хвороби.

Щоб здолати равликів і слимаків, існує кілька домашніх засобів, які довели свою ефективність.

Кавова гуща

Природний репелент, який відлякує равликів. Її потрібно прото розподілити навколо рослин. Річ у тім, що равлики не люблять запаху кави й уникають місць, де він є.

Раніше ми писали, чому не варто спалювати стебла засохлих квітів восени.

Кориця

Також ефективний репелент від равликів. Нею можна також посипати ґрунт або заварити окропом у співвідношенні 1 столова ложка на літр. Остиглою заваркою поливають рослини. Цей метод не спрацює, якщо на вулиці дощова погода.

Оцет

Ефективний спосіб боротьби з равликами. Потрібно зробити розчин у співвідношенні 100 мл оцту на відро води і пролити його навколо рослин. Однак цей спосіб може бути небезпечним для рослин, тому важливо дотримуватися обережності.

Сіль

Природна отрута для равликів це. Замість солі можна використовувати мелений перець або суху гірчицю. Просто посипте порошки навколо рослин

Яєчна шкарлупа

Природний репелент, який не люблять равлики. Яєчну шкаралупу треба подрібнити і розподілити навколо рослин. Равликам буде складно повзати по колючій шкарлупі, яка їх ранить, і вони залишать ваші грядки в спокої.

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні