Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧергова атака РФ по Україні в ніч на 11 листопада та ситуація...

Чергова атака РФ по Україні в ніч на 11 листопада та ситуація на фронті – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
Увечері 10 листопада та в ніч на 11 листопада російська армія завдала чергового удару по Україні «Шахедами» та ракетами. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення.

Російська Федерація в черговий раз атакувала Україну, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59, протикорабельну ракету “Онікс”, зенітну керовану ракету С-300, керовану ракету Х-31 та 31 ударний БПЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряна оборона знищила одну ракету Х-59 та 19 ударних БпЛА. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнів та пошкоджень зазнали житлові будинки, портова інфраструктура, автомобільний транспорт та інша цивільна інфраструктура. Минулої доби сталося 87 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 83 авіаційних ударів, здійснив 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

На фронті минулої доби сталося 87 бойових зіткнень.

Авіаційні удари зазнали населені пункти в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Сіньківки, на північний схід від Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші захисники відбили 8 атак.

На Лиманському напрямку противник, за підтримки авіації, вів штурмові дії біля Новоєгорівки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямі наші воїни відбили 16 атак окупантів поблизу Іванівської, Кліщеївки та Андріївки Донецької області. У свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог, застосовуючи авіацію, не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають противнику значних втрат. Так, українські захисники відбили 35 атак загарбників на схід від Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, на південь від Тоненького та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 18 атак ворога.

На Шахтарському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів штурмові дії в районі Роботино Запорізької області, успіху не мав.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневої поразки тилам противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено 8 артилерійських засобів, пункт управління, 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні