П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого під час смаження яєчні досвідчені господині додають воду – розкриваємо...

Для чого під час смаження яєчні досвідчені господині додають воду – розкриваємо головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас полюбляє на сніданок яєчню. Готується вона швидко і просто, але не у всіх господинь виходить приготувати ідеальну яєчню. Когось не влаштовує консистенція, когось смак чи згортання жовтка.

Але є секрет, що допоможе приготувати ідеальну яєчню. Причому все досить просто.

Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати.

Досвідчені кулінари радять під час смаження яєчні налити трохи води, внаслідок чого процес смаження зміститься у бік приготування страви на пару.

Білок та жовток будуть потрібної консистенції. Така яєчня вийде ідеальною. Про готовність страви підкаже поява на поверхні жовтка тонкої білої плівочки.

Коли і як потрібно додавати воду під час приготування яєчні

Спочатку яєчня має готуватися на невеликій кількості олії, воду потрібно додати, коли білок почне втрачати свою прозорість і стає білим. Завдяки парі яєчня вийде просто ідеальною, щоб зберегти його, потрібно прикрити сковороду кришкою.

Також можна поекспериментувати та додати воду на самому початку смаження. Для цього поставте сковорідку на плиту, нехай розігрівається. Потім на дно налийте тонкий шар води, щоб він покривав сковорідку. Коли вода закипить, розбийте яйця, щоб жовток не розтікся. Газ зменшіть до мінімуму, а сковороду накрийте кришкою. Буквально за хвилину яйця потрібно посолити і знову накрити.

Якщо ви любите яєчню з рідким білком, то вистачить двох хвилин для приготування, якщо віддаєте перевагу щільному – то 4-5 хвилин на повільному вогні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні