Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля чого досвідчені квітникарі додають корицю в горщики для квітів – багато...

Для чого досвідчені квітникарі додають корицю в горщики для квітів – багато хто навіть не здогадується

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб кімнатні квіти увесь рік прикрашали будинки та квартири соковитою зеленню та яскравим цвітінням, потрібно правильно за ними доглядати. Досвідчені квітникарі поділилися секретом, який для багатьох просто справжня дивина.

Корицю ми використовуємо в кулінарії, вона корисна при деяких хворобах, але ці поради стосуються людей, тому багато хто дивується, що дає застосування кориці при вирощуванні кімнатних квітів.

Раніше ми розповідали, які кімнатні рослини покращують якість сну.

Виявляється, кориця творить справжні дива з кімнатними рослинами на підвіконні та має безліч переваг.

Як правильно застосовувати корицю?

Так, квітникарі радять додати в ґрунт половину чайної ложки кориці, завдяки такому прийому ви легко і без зайвих турбот виростите красиві та здорові квіти. Вся справа в тому, що кориця запобігає розвитку інфекцій та грибків, які повільно знищують наші рослини та перешкоджають їх росту. Просто потрібно зробити невеликі заглиблення у ґрунті, не пошкоджуючи коріння та налити в кожне з них столову ложку розчину кориці.

Готується розчин легко: на два літри води потрібно додати 0,5 чайної ложки кориці та добре розмішати. Цю суміш потрібно на добу залишити на сонці, можна на південному вікні та після цього сміливо застосовувати.

До речі, цей розчин підходить і для поливу рослин. Але зловживати не варто, достатньо поливати розчином із кориці 1-2 рази на місяць.

Чому кориця корисна для кімнатних рослин?

Кориця стимулює зростання рослин та захищає їх від паразитів. Вона має антисептичні властивості, які ефективно запобігають грибковим захворюванням.

При пересадці рослин у новий вазон досвідчені квіткарі рекомендують застосовувати корицю для боротьби з будь-якими потенційними грибковими захворюваннями. До речі, ця властивість кориці ідеально підходить для вирощування розсади овочів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні