Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 4 листопада – інформація...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 4 листопада – інформація Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби сталося 66 бойових зіткнень. Ворог продовжує наносити удари не лише у зоні бойових дій, а й по містах і селах, що знаходяться далеко від лінії фронту.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Авіаційні удари отримали: Новоселівка, Петропавлівка, Новоосинове, Піщане, Пролетарське Харківської області; Надія, Серебрянське лісництво Луганської області; Серебрянка, Сіверськ, Хромове, Кліщіївка, Олександропіль, Новокалинове, Бердичі, Новоселівка Перша, Авдіївка, Орлівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Золота Нива, Старомайорське Донецької області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямі ворог вів безуспішні штурмові дії біля Сіньківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Наші захисники відбили тут близько 10 атак противника.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні штурмові дії в районі Верхньокам’янського Донецької області.

На Бахмутському напрямі ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище недалеко від Клищіївки, де наші захисники відбили близько 10 атак. Також противник вів безуспішні штурмові дії у районах Богданівки та Хромово Донецької області. У свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Так, безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Степове, Тоне, Авдіївка, Північне, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили близько 20 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито близько 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля населеного пункту Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище неподалік Роботино Запорізької області. У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника. Минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ вразили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕМ, станцію радіолокації, 2 склади боєприпасів, 10 артилерійських засобів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні