П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей найніжніший паштет просто тане у роті: як приготувати ідеальну намазку для...

Цей найніжніший паштет просто тане у роті: як приготувати ідеальну намазку для бутербродів

Этот материал также доступен на русском языке
Паштет можна не тільки купити в магазині, а й приготувати його самому. Домашній паштет виходить набагато смачнішим. Важливо правильно підібрати рецепт. Сьогодні розповімо, як приготувати ніжний паштет, що тане в роті.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 350 гр;
  • печінка куряча – 500 гр;
  • цибуля — 1 шт;
  • олія рослинна – 30 мл;
  • вершки — 60 мл;
  • масло 82% – 100 гр;
  • спеції – сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Куряче філе миємо і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю. Печінку теж миємо та очищаємо від усього зайвого.
  2. Олію розігріваємо у сковороді, викладаємо разом філе, печінку та цибулю, перемішуємо.
  3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, до м’якості цибулі. Коли цибуля стане м’якою, а рідина ще не випарувалася, можна зняти кришку.
  4. Додаємо вершки, перемішуємо все і доводимо до кипіння. Тепер можна вимикати вогонь. Важливо, щоб м’ясо та печінка були готові.
  5. Солим та перчим.
  6. У чашу блендера викладаємо тушковане м’ясо та печінку, додаємо масло кімнатної температури та подрібнюємо до однорідної пастоподібної маси. Готовий паштет перекладаємо в ємність та відправляємо у холодильник.

Такий паштет ідеально підходить для бутербродів, хоч і ложкою його теж можна їсти.

Раніше ми розповідали, як приготувати паштет із баклажанів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні