Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаНебезпека в саду: чому не можна залишати опале листя цих дерев –...

Небезпека в саду: чому не можна залишати опале листя цих дерев – зробите тільки гірше

Этот материал также доступен на русском языке
Після опадання листя в саду, багато садівників їх не прибирають, вважаючи, що вони удобрюють ґрунт і роблять його більш пухким і повітряним. Але є культури, листя яких у жодному разі не можна залишати на ділянці, інакше проблем не оберетеся.

Експерти попереджають, що зараз саме час прибрати опале листя, адже деяке з них може стати справжньою загрозою для вашого саду.

Раніше ми розповідали, куди подіти листя.

Одним з таких шкідників є листя дуба та клена. Вчені відзначають, що вони містять високу кількість танінів, речовин, які можуть придушувати зростання інших рослин.

Якщо залишити це листя на газоні або в квіткових грядках, це може призвести до погіршення їх стану і загальмувати їх зростання.

Крім того, листя ясеня також слід уникати саду. Воно містить субстанції, які можуть спровокувати захворювання дерев та чагарників, такі як ясень, груша, яблуня та інші фруктові та декоративні рослини.

Опале листя ясеня може здійснювати передачу збудників хвороб, заражаючи сад та город.

Також не варто залишати на ділянці і листя дерев та чагарників, які влітку були вражені шкідниками та хворобами. Вони можуть залишитися зимувати в опалому листі, а навесні разом з першими теплими променями перебратися на дерева і уражати їх.

Не варто турбуватися, адже існують безпечні способи утилізації цього листя. Їх можна зібрати та використовувати як компост, який живить ґрунт та сприяє зростанню рослин. Або ж просто вивезти на сміттєзвалище. Нагадаємо, що спалювання листя на ділянці може закінчитися серйозним штрафом.

Запам’ятайте, дбайливе ставлення до навколишнього середовища та розуміння особливостей різних видів рослин – запорука успішного садівництва та щедрих урожаїв.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні