Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіУкраїнських таксистів-пенсіонерів хочуть змусити сплачувати податки

Українських таксистів-пенсіонерів хочуть змусити сплачувати податки

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді України внесли законопроект №10166, який пропонує запровадити спеціальний режим оподаткування самозайнятих осіб, зокрема, кур'єрів, таксистів, перукарів тощо. Він передбачає спрощення процедури сплати податків та їхнє зниження. Варто зазначити, що це може торкнутися багатьох українських пенсіонерів, які часто-густо підробляють, «таксуючи».

Як розповів у коментарі УНН народний депутат Ярослав Железняк, цей проект напрацьовували близько півтора року, обговорюючи варіанти, які були б зручні для самозайнятих осіб, тому що вони не завжди мають час заповнювати за себе декларації та сплачувати податки, через що можуть виникати великі проблеми та ситуації у взаємодії з державою.

У той же час, розповів депутат, держава зможе контролювати сплату податків від таких осіб.

«Ми нарешті знайшли механізм через банки, вони погодилися. Коли умовно кур’єр надає свої послуги, або таксист, то платформа про це повідомляє банк, де відкритий рахунок, і автоматично держава списує податок», – сказав Желєзняк.

За його словами, цей законопроект створений для тих, хто працює на тимчасовій зайнятості та надає свої послуги насамперед через онлайн-платформи для того, щоб сплачувати податки їм було зручніше, дешевше та зрозуміліше.

До того ж, цей законопроект ніяк не змінює ситуацію, в якій людина не сплачує податки. Він посилює відповідальність, але й зменшує її.

«Зараз податки є, і вони більше для таких осіб, а ми їх робимо менше та зручніше, от і вся різниця. Головна ідея цього законопроекту є дуже простою: ви як кур’єр надаєте кур’єрські послуги, а платформа за вас надає всю звітність до банку і банк автоматично сплачує за вас податки», – додав Железняк.

Читайте також: Податкові перевірки повертаються : хто має готуватися до візиту інспекторів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні