П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайстабільніша пенсійна система у світі – де пенсіонерам живеться найкраще

Найстабільніша пенсійна система у світі – де пенсіонерам живеться найкраще

Этот материал также доступен на русском языке
У рейтингу 2023 досліджувалися пенсійні системи 47 країн світу. І в багатьох із них літнім людям тепер необхідно піклуватися про своє утримання навіть після виходу на пенсію.

Пенсійні системи багатьох країн зазнали стресу через низку причин. Це зазначено в щорічному глобальному пенсійному індексі Інституту Mercer CFA, який оцінює системи на основі їхньої адекватності, стабільності та цілісності. Про це пише агентство Bloomberg.

Раніше ми писали, кому підвищать пенсії в Україні з 1 жовтня.

У рейтингу 2023 року проводилися дослідження в 47 країнах. Основними проблемами для пенсійних систем стали:

  • старіння населення, 
  • зростання держборгу, 
  • висока інфляція.

На думку аналітиків Mercer, ключові проблеми призвели до того, що тепер літні люди повинні самі піклуватися про своє утримання навіть після виходу на пенсію.

“Ми більше не можемо покладатися тільки на соціальне забезпечення або державні пенсії”, – заявив співавтор звіту Девід Нокс.

Згідно зі щорічним глобальним індексом, пенсійна система Нідерландів знову визнана найкращою у світі. Країна проводить реформу перебудовуючи колективну структуру на більш індивідуальну. 

Разом із Нідерландами найвищий індекс отримала ізраїльська пенсійна система. Ісландія, яка торік лідирувала, опустилася на друге місце, а Данія – на третє. Австралія змогла посісти п’яте місце, Велика Британія – десяте.

Середінй результат продемонстрували Казахстан, ПАР, Гонконг, ОАЕ, Колумбія, Франція, Іспанія, Хорватія, Саудівська Аравія, Польща, Італія, Малайзія, Бразилія, Перу, Китай, Мексика, Ботсвана, Південна Африка, Тайвань, Австрія, Індонезія, Південна Корея.

Пенсійна система США – отримала лише 22 місце в рейтингу, Японія – 30 місце, а Китай опинився на 35 місці.

Аналітики зазначають, що падіння рівня народжуваності створило тиск на економіку країн та їхні пенсійні системи в довгостроковій перспективі. Це дуже негативно позначилося на показниках Італії та Іспанії.

Замикає рейтинг пенсійна система Аргентини, вона опинилася на останньому 47-му місці.

Повідомляється також, що українська пенсійна система не стала об’єктом дослідження цього року.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні