Але у досвідчених кулінарів є свій рецепт, який допомагає приготувати відбивні, які просто тануть у роті.
Раніше ми розповідали, як приготувати відбивні під шубою.
Насамперед потрібно правильно нарізати м’ясо. Скажіть ні тонкій нарізці, такі відбивні вийдуть сухими, ідеальна товщина м’яса – це 1,5 см. Різати потрібно гострим ножем, щоб не пошкодити структуру м’яса. Традиційно до відбивних додають сіль та перець, але ви можете вибирати будь-які спеції на ваш смак. Секрет соковитості криється в іншому.
Вся справа в тому, що відбивні треба закупорити, щоби під час смаження м’ясо не втратило соковитість. Для цього не потрібно 5 разів занурювати їх у кляр, хитрість криється у смаженні. Щоб відбивні були соковитими, їх спершу треба підсмажити з двох боків на сильному вогні, а потім довести до потрібної кондиції на слабкому вогні. Тобто весь секрет у правильній жарці.
Також слід звертати увагу і на м’ясо для відбивних. Найсмачніші та найніжніші відбивні виходять зі свинячої шиї, важливо, щоб вона була не дуже жирною. Підходить і вирізка, і биток – частина м’яса, що йде нижче шиї. Відмінно для відбивних підходить куряча грудка і навіть печінка.