Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ українських школах з'явиться новий урок – що вивчатимуть діти

В українських школах з’явиться новий урок – що вивчатимуть діти

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві освіти і науки України за підтримки інших відомств та партнерів ініціювали новий проект – головна мета якого – сприяти поінформованості про важливість волонтерської діяльності.

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповів:

«Шкільний урок волонтерства – ініціатива, покликана надихнути підлітків займатися волонтерством. У рамках проекту у школах організовуватимуть заняття, на яких досвідчені активісти та вчителі розкажуть, як маленькими кроками досягти значних результатів, та поділяться інструментами, які допоможуть школярам приєднатися до волонтерського руху».

Також у Міносвіти зазначили, що для дітей, особливо підлітків, дуже важливо також знайти сферу, де вони могли б проявити себе, відчути власну силу та причетність. І волонтерство – один із таких інструментів.

До волонтерства долучатимуть учнів 8-11 класів.

Кожен учитель зможе провести урок волонтерства у своєму навчальному закладі. Організатори нададуть усі необхідні ресурси: посібник для вчителя, план уроку, презентацію та матеріали для вправ. Щоб взяти участь у проекті, необхідно залишити заявку на сайті.

«Щодня тисячі українців докладають своїх зусиль на допомогу іншим. Лікарі, юристи, айтівці, кухарі, вчителі, а також школярі. Вони бачать проблеми у своєму населеному пункті та середовищі, об’єднуючись, непомітними кроками створюють зміни: організовують толоки та благодійні літературники, доглядають тварин у притулках, плетуть сітки та знаходять ще безліч способів бути корисними. Через волонтерство школярі реалізують себе та знаходять друзів, відкривають для себе нові можливості та захоплення. Наша важлива мета – відкрити для них світ добрих справ та розвіяти стереотипи, які можуть виникнути на заваді», – прокоментувала проект Ганна Бондаренко, засновниця та керівниця Української Волонтерської Служби.

Нове на сайті