До речі, такий омлет не тільки корисний для здоров’я, він ще й дуже смачний – легкий, повітряний, наче хмаринка.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 150 мл молока;
- 20 гр твердого сиру;
- сіль, перець, свіжа зелень – за смаком.
Приготування:
- Візьміть друшляк та каструлю, які підходять один одному за розміром. Наповніть каструлю водою і зверху встановіть друшляк. Вода не повинна торкатися дуршлагу.
- Доведіть воду до кипіння. Змішайте в мисці яйця, молоко, натертий сир, сіль та спеції. Форму для кексів або іншу форму, бажано з діаметром не менше 15 см, змастіть вершковим маслом і налийте туди наш омлет. Поставте на друшляк і накрийте кришкою каструлю.
- Доводимо воду до кипіння.
- Змішуємо в глибокій мисці 3 яйця, молоко, сіль та перець, зелень та інші добавки до смаку.
- Переливаємо суміш у піалу або маленьку форму для кексів (попередньо змащуємо вершковим або рослинним маслом), поміщаємо її на дно дуршлагу, а каструлю накриваємо кришкою.
- Готуємо на середньому вогні 20 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний омлет за 10 хвилин.