Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧерговий удар по Україні в ніч на 26 вересня та ситуація на...

Черговий удар по Україні в ніч на 26 вересня та ситуація на фронті – подробиці від Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі росіяни знову завдали чергового удару по Україні. «Шахеди були запущені у напрямку Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. З 38 ударних дронів силами ППО знищено 26.

Наслідки ударів по південних областях

Телеграм-канали пишуть, що у Миколаєві було чути вибухи. В Ізмаїльському районі Одеської області сталося потрапляння до припортової інфраструктури. Постраждали двоє людей, водії вантажівок.

Пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення, 30 вантажівок та 6 фур зайнялися. В Орлівці внаслідок ворожої атаки постраждав пасажирський автобус із українцями. Рано-вранці пролунав вибух у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Що відбувається на фронті 26 вересня?

Протягом минулої доби сталося 25 бойових зіткнень. Поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки, багатоквартирні будинки, готель, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура. Авіаційні удари отримали: Леонівка Чернігівської області; Попівка, Пономаренко Сумської області; , Невське, Білогорівка Луганської області;Спірне, Васюківка, Північне, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Урожайне, Зелене поле Донецької області;Вербове, Роботине Запорізької області;Берислав, Одрадокам’янка, Ольгівка та Львів Херсонської області. Під артилерійським вогнем опинилося близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Лиманському напрямах противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямі наші захисники успішно відбили 5 атак противника в районі Клещіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене становище.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямі Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Північного Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби зробив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій. Крім того, противник намагався відновити втрачене становище у районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.

На Шахтарському та Запорізькому напрямах наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямі сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та завдають успішної поразки по тилах противника. Противник продовжує зазнавати значних втрат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні