П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайпотужніша атака на Одесу та ситуація на фронті на ранок 25 вересня...

Найпотужніша атака на Одесу та ситуація на фронті на ранок 25 вересня – подробиці від Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі 25 вересня російські війська атакували Одеську область 19 ударними безпілотниками Shahed, 12 крилатими ракетами Калібр та двома надзвуковими протикорабельними ракетами Онікс. Також вибухи пролунали у Кривому Розі.

Голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що усі дрони було знищено.

Також ліквідовано дев’ять Калібрів над Одеською областю та по одному Калібру – над Миколаївською та Кіровоградською областями.

Але, на жаль, є влучення, зазначає Олег Кіпер.

Під ударом опинилася припортова інфраструктура. Істотних пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі. Пожежу в привокзальному готелі, який вже кілька років не функціонує, оперативно ліквідували рятувальники.

Онікси зруйнували зерносховища.

Від вибухової хвилі постраждала цивільна жінка – її поранило уламками.

Нині вона у лікарні та медики надають їй усю необхідну допомогу.

Що відбувається на фронті сьогодні, 25 вересня?

Минулої доби сталося понад 32 бойові сутички.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не робив.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на схід від Богданівки та на південний схід від Білої Гори Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище у районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мав.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах, відбили атаки противника в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де минулої доби зробив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

На Шахтарському напрямі наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямі сили оборони продовжують наступальну операцію.

Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Роботино Запорізької області та продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та завдають успішної поразки по тилах противника.

Минулої доби авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано поразки по 2 зенітно-ракетним комплексам, 4 артилерійським засобам та 1 складу боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні