Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям підказали, як порахувати свою пенсію та збільшити її розмір

Українцям підказали, як порахувати свою пенсію та збільшити її розмір

Этот материал также доступен на русском языке
Дізнатися про розмір своєї майбутньої пенсії може кожен українець. Для цього слід зайти на портал Пенсійного фонду України за допомогою пенсійного калькулятора.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Раніше ми розповідали, чому українці, які вийшли на пенсію раніше, отримують менше, ніж ті, хто вийшов нещодавно.

Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії:

  1. Потрібно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду, використовуючи кваліфікаційний електронний підпис (КЕП), “Дія.Підпис” або BankID.
  2. Відкрити розділ “Портал персональних послуг” та вибрати “Пенсійний калькулятор”. Усі дані, необхідні для розрахунку пенсії, в системі автоматично підтягуються.

За словами Оксани Жолнович, не потрібно заповнювати вручну ані трудовий стаж, ані інформацію про місце роботи. Електронні послуги дозволяють розрахувати все швидко та автоматично.

«У пенсійному кабінеті можна не лише розрахувати пенсію, а й в один клік доплатити страхові внески, якщо ви хочете, щоб ваша пенсія була більшою. Або допомогти вашим рідним отримувати більшу пенсію вже зараз, сплативши внески для меценатської пенсії. Це послуги, які вже успішно працюють. І ми їх розширюватимемо, щоб збільшити можливості інвестувати у своє майбутнє», – зазначила міністерка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні