Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧергова атака «шахедами» по Україні та ситуація на фронті – що повідомили...

Чергова атака «шахедами» по Україні та ситуація на фронті – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч на 19 вересня окупанти вкотре завдали удару «шахедами» по Україні. Тривога поширювалася зі сходу на захід від Херсонщини, Запоріжжя та Дніпропетровщини через Кіровоградську, Одеську, Вінницьку, Житомирську та Миколаївську області та до західних областей.

Російські окупанти запустили у напрямку з півдня на захід України “шахеди”, на Львівщині та ще у кількох областях працювала ППО. У Львові сталася пожежа на промисловому складі, з-під завалів дістали чоловіка та жінку.

Що відбувається на фронті сьогодні, 19 вересня?

Протягом минулої доби сталося 35 бойових зіткнень. Бахмут, Авдіївка, Красногорівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка та Роботине Запорізької області; Веселе, Одрадокам’янка, Миколаївка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 70 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону.

Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Бахмутському напрямі Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Клищіївки Донецької області.

Противник намагався відновити втрачене становище у районі Андріївки Донецької області, успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області.

Тут минулої доби ворог зробив понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій. Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямах Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога та крок за кроком відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі Роботино Запорізької області, намагаючись відновити втрачені позиції.

Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають успішної поразки по тилах противника.

Кремль продовжує відправляти військовослужбовців із територіальних суб’єктів Російської Федерації на тимчасово окуповані території нашої держави.

Так, 15 вересня цього року до тимчасово окупованого міста Джанкой АР Крим, на місцевий військовий аеродром, прибуло близько 100 військовослужбовців термінової служби з Кабардино-Балкарської республіки Російської Федерації для посилення охорони та оборони зазначеного об’єкту.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражені 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 3 зенітно-ракетні комплекси, 19 артилерійських засобів, 1 пункт управління противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні