Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРакетно-авіаційний удар по Україні та ситуація на фронті на ранок 18 вересня...

Ракетно-авіаційний удар по Україні та ситуація на фронті на ранок 18 вересня – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по цивільній інфраструктурі Одеської області. Також вибухи було чути у Хмельницькій області.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк зазначила, що вночі було кілька хвиль ударних дронів. Вони були спрямовані на південь на Одещині. Ворогу знову не давав спокою Дунайський напрямок.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Минулої доби сталося понад 35 бойових зіткнень.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону.

Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Бахмутському напрямі Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Білої Гори Донецької області.

Противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ у районі Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області.

Тут минулої доби ворог зробив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямах Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушують ворога відходити з позицій.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають успішної поразки по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділами ракетних військ уражені 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 2 зенітно-ракетні комплекси, 11 артилерійських засобів, 3 склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

Нове на сайті