Новини

Нічна атака ударними безпілотниками та ситуація на фронті на ранок 13 вересня – що відомо

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

У районі відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області .

У районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямах противник не залишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України біля Оріхово-Василівки.

У свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх у районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

У районі відповідальності ОСУВ “Таврія” наші захисники стійко тримають оборону неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де за минулу добу противник зробив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

Крім того, всі атаки ворога в районах Новомихайлівки Донецької області та на південь від Новодарівки Запорізької області обернулися для оккупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямахСили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

На Мелітопольському напрямі Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушують ворога відходити з позицій.

Внаслідок штурмових дій наші воїни мають частковий успіх у районі Роботине Запорізької області.

У районі відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищуючи логістику, місця дислокації та вогневі позиції ворожих підрозділів.

Новое на сайте

  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48
  • Статті

Почався сезон кліщів: що робити при укусі і чи здавати комаху на аналіз

Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…

19/05/2024 16:53
  • Статті

Смачні традиції: що таке хумус і як його їдять – готуємо самі

Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…

19/05/2024 15:59
  • Статті

Якщо нові зуби вам не по кишені, перевірте список пільговиків: хто має право на безкоштовне протезування

Для того щоб розуміти, чи можете ви отримати безоплатне зубопротезування, необхідно ознайомитися з чинним законодавством.…

19/05/2024 14:51
  • Статті

Міста, села, місця, які сьогодні на слуху: Вовчанськ – 4 кілометри до кордону

Сегодня мы расскажем о городе Волчанске, который российские оккупанты почти полностью разрушили.

19/05/2024 13:36
  • Статті

Кому можуть відмовити у субсидії: фатальні покупки можуть залишити сім’ю без держдопомоги

До редакції звернувся мешканець Львівської області Василь Мелех. Він розповів, що продав будинок, який отримав…

19/05/2024 12:45