Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака ударними безпілотниками та ситуація на фронті на ранок 13 вересня...

Нічна атака ударними безпілотниками та ситуація на фронті на ранок 13 вересня – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі 13 вересня російські терористи атакували ударними безпілотниками південь Одещини. Постраждали шестеро людей, зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури. Також ударів було завдано по Сумській області. На фронті минулої доби сталося 34 бойові сутички.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

У районі відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області .

У районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямах противник не залишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України біля Оріхово-Василівки.

У свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх у районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

У районі відповідальності ОСУВ “Таврія” наші захисники стійко тримають оборону неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де за минулу добу противник зробив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

Крім того, всі атаки ворога в районах Новомихайлівки Донецької області та на південь від Новодарівки Запорізької області обернулися для оккупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямахСили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

На Мелітопольському напрямі Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушують ворога відходити з позицій.

Внаслідок штурмових дій наші воїни мають частковий успіх у районі Роботине Запорізької області.

У районі відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищуючи логістику, місця дислокації та вогневі позиції ворожих підрозділів.

Нове на сайті