Інгредієнти:
- Смалець – 200 г
- Сметана – 200 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 4 столові ложки
- Цукор ванільний – пакетик
- Борошно пшеничне – 3-3,5 склянки
- Варення – до смаку.
Приготування:
- Розтопіть смалець, дайте йому трохи охолонути. Додайте сметану і перемішайте.
- Збийте яйце з цукром та ванільним цукром і додайте у суміш сметани та смальцю.
- Частинами введіть борошно і замісіть еластичне тісто.
- Залишіть на 30 хвилин у холодильнику.
- Розкачайте коло завтовшки 2 мм.
- Розріжте тісто на трикутники, викладіть варення і скрутіть рогалики.
- Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
- За бажанням теплі рогалики можна обваляти у цукровій пудрі.
Раніше ми розповідали, як приготувати рогалики на мінеральній воді.