Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСитуація на фронті станом на ранок 12 вересня – що повідомили у...

Ситуація на фронті станом на ранок 12 вересня – що повідомили у Генштабі ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби сталося 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як за позиціями наших військ, так і цивільними об'єктами нашої держави.

Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує властиву кремлю тактику терору. На жаль, внаслідок таких терористичних дій російських окупаційних військ загинули та поранені серед цивільного населення, зруйновано житлові будинки, пошкоджено цивільну інфраструктуру. Зокрема від цинічних ракетних ударів постраждали мирні жителі Кривого Рогу Дніпропетровської області. У зоні відповідальності ОСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямах оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Леонівки Чернігівської області. Здійснив понад 15 артилерійських та мінометних обстрілів з цивільної інфраструктури та населення прифронтових областей.

У районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямах противник завдав авіаційних ударів біля Сіньківки, Іванівки Харківської області, Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки Луганської області. Окупанти не залишають спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах Новоселівської Луганської області, Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

У районі відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник завдав авіаційних ударів поблизу Авдіївки, Пречистівки, Урожайного, Старомайорського Донецької області. Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших захисників у районах Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки Донецької області.

На Оріхівському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Омельника, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Мелітопольському напрямі Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці. У свою чергу, ворог намагається відновлювати свої підрозділи, продовжуючи численні штурмові дії позицій наших військ. Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши понад 10 атак противника в районах Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Мали успіх у районах на південь і на південний схід від Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Одрадокам’янки Херсонської області та Кривого Рогу Дніпропетровської області. Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 прифронтових населених пунктів. Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади постачання та завдавати поразки противнику у його тилу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні