Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧи потрібно платити за доставку газу, якщо труби купували власним коштом?

Чи потрібно платити за доставку газу, якщо труби купували власним коштом?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців досі дивуються, чому потрібно платити за доставку газу, якщо труби вони купували та прокладали власним коштом.

Чи потрібно платити за доставку газу в такому разі – ситуацію прояснили у ГазПравді.

Так, багато українців сумніваються у правомірності оплати послуги доставки газу. Як зазначається, головною причиною цього є те, що деякі громадяни прокладали газові труби самотужки.

“На жаль, у соцмережах і навіть ЗМІ безліч помилкової інформації та шкідливих порад на цю тему. Досі популярний міф, що за доставку платити не треба. Проте, згідно з чинним законодавством, якщо споживач не платитиме, згодом ризикує накопичити борги та залишитися без газу (після завершення військового стану)”, – пише видання.

Також згідно з чинним законодавством України споживач має оплачувати користування природним газом, у тому числі за доставку. Якщо цього не буде, то у користувача накопичиться значний борг, а потім можуть вимкнути газ.

Слід зазначити, що в умовах воєнного стану споживачам не можуть відключати послуги за борги, але це зможуть зробити після закінчення.

Ще споживачі часто запитують, чому тариф на доставку газу відрізняється і у великих містах він може бути нижчим, ніж, наприклад, у маленьких містах чи селах. Виявляється, різницю у тарифах за послугу доставки газу можна пояснити кількістю споживачів у населеному пункті. Саме тому плата у великих містах набагато менша, ніж у селищах чи селах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні