Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 11 вересня

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 11 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та проведення наступальної операції на півдні України. Лише минулої доби сталося понад 30 бойових зіткнень. Сьогодні вранці російські війська завдали чергового удару по Кривому Розі.

Внаслідок російських терористичних атак руйнування та пошкодження отримали понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура. Авіаційні удари ворога отримали населені пункти: Костянтинівка Сумської області; Веселе, Огурцове, Сіньківка, Кислівка, Котлярівка Харківської області; Новоселівське, Новоєгорівка, Білогорівка Луганської області; Спірне, Хромове, Нью-Йорк, Авдіївка, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Новоданилівка та Роботине Запорізької області; Бургунка Херсонської області; острів Першотравневий, острів Зміїний.

Під артилерійським вогнем противника опинилося близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У районі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” на Бахмутському напрямку сили оборони мають частковий успіх у районі Кліщіївки Донецької області, витісняють супротивника з позицій і закріплюються на досягнутих рубежах, тривають запеклі бої. Окрім цього, окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

У районі відповідальності угруповання “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах сили оборони володіють ініціативою, стримують ворога, проводять штурмові дії та відвойовують українські території. Українські військові успішно тримають оборону в районах Кераміка, Авдіївки, Північного, Мар’їнки та Рівнополя Донецької області, де протягом доби противник зробив близько 20 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із позицій. Усі атаки ворога обернулися для окупантів значними втратами у живій силі та техніці.

На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади постачання та завдавати успішної поразки по тилах противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні