Всі ми знаємо, що гречка – дуже корисна каша, яка насичує наш організм вітамінами і мінералами, але їсти її потрібно правильно, так як деякі продукти “вбивають” всі корисні властивості каші.
Отже, які ж поєднання краще уникати?
Гречка з молоком
Досить багато людей люблять їсти гречку з молоком, але фахівці не рекомендують так вживати кашу, адже в гречці міститься фітинова кислота. Вона є антинутрієнтом і може зв’язуватися з деякими мінералами (зокрема, кальцієм, магнієм, цинком та залізом) та заважати їх засвоєнню організмом. Так як молоко містить кальцій, то у поєднанні з фітиновою кислотою знижується користь обох продуктів.
Але це не означає, що потрібно відмовитись від вживання гречаної каші з молоком. Просто перед приготуванням крупу потрібно замочити у воді, щоб зменшити кількість фітинової кислоти.
Гречка з яйцем
Також не варто вживати гречку із яйцем. Вся справа в тому, що в гречці містяться розчинні волокна, що уповільнюють травлення та зменшують засвоєння білка. Яйця багаті білком, тому коли ви вживаєте їх з гречкою, їх засвоєння погіршується. Таке поєднання викликає почуття тяжкості у шлунку, неприємні відчуття під час перетравлення їжі.
Гречка з чорним чаєм
Якщо ви любите снідати гречкою і запивати її чорним чаєм, ми засмутимо вас: таке поєднання вважається шкідливим.
У чорному чаї містяться таніни, що зв’язують важливі мінерали (зокрема, кальцій та залізо) та заважають їх засвоєнню. Якщо часто вживати гречку з чорним чаєм, це може спричинити дефіцит мінералів в організмі.
Джерело: ТСН