Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовини9 вересня – які свята відзначають і що обов'язково потрібно зробити цього...

9 вересня – які свята відзначають і що обов’язково потрібно зробити цього дня

Этот материал также доступен на русском языке
9 вересня 2023 року – це субота. Сьогодні відзначається Міжнародний день краси та Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Також у другу суботу вересня відзначається День борщу.

9 вересня – Міжнародний день краси. Головна мета свята – підкреслити важливу роль індустрії краси в сучасному світі та показати, що краса може бути не лише зовнішньою, а й внутрішньою.

Також 9 вересня відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги. З 2000 року це свято проводиться щорічно у другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги – проведення необхідних найпростіших медичних заходів, щоб врятувати життя людини.

Хто відзначає іменини 9 вересня: Володимир, Дмитро, Михайло, Олександр, Степан, Пімен, Іван, Анфіса.

Що не можна робити 9 вересня

Не варто піднімати речі на перехресті. Не позичайте гроші, бо їх не повернуть. Цього дня не можна свататися та проводити весілля.

Народні прикмети та традиції на 9 вересня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на сьогоднішній день:

  • дивилися, який сьогодні день: чути грім – буде теплим бабине літо;
  • багато жолудів – чекайте суворої зими;
  • багато ягід горобини – восени буде дощ.

Також у цей день обов’язково зривали грона горобини та ставили їх удома, щоби було щастя. Наші пращури вірили, що горобина – це потужний оберіг від злих сил, який обов’язково має бути вдома.

Нове на сайті