П’ятниця, 5 Липня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні видають гуманітарну допомогу незалежно від статусу та місця проживання: як...

В Україні видають гуманітарну допомогу незалежно від статусу та місця проживання: як отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Продуктові набори, засоби гігієни, одяг – це неповний перелік того, що можуть отримати українці.

Гуманітарну допомогу можна отримати на платформі єДопомога, для цього потрібно перейти за посиланням та обрати розділ «Отримати допомогу».

Раніше ми розповідали, як одержати гуманітарну допомогу на платформі Find Refuge.

Хто може отримати гуманітарну допомогу?

Допомога надається всім українцям, які опинилися у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям, пенсіонерам з мінімальними доходами, громадянам, які мешкають у прифронтових населених пунктах.

Як отримати гуманітарну допомогу?

Потрібно залишити заявку, її обере благодійник. Ви отримаєте допомогу з рук в руки чи сертифікат, щоб купити продукти, засоби гігієни чи ліки.

Що стосується отримання сертифіката, то людина, яка потребує допомоги, залишає заявку, в якій описує, яка допомога потрібна. Благодійник, який готовий допомогти оплачує Передоплату єДопомога на продукти, ліки, засоби гігієни, паливо тощо. Людина, яка залишила заявку, отримує смс із кодом Передоплати, яке може пред’явити на касі в магазині партнерів платформи. Код стане підтвердженням оплати за необхідні товари.

Допомога з рук до рук надається наступним чином. Людина, яка потребує допомоги, залишає заявку, в якій описує, яка допомога потрібна. Благодійник, готовий допомогти, висловлюється на цю заявку. Можливість допомоги та швидкість залежить від того, яка допомога потрібна, і куди її необхідно передати. Наприклад, якщо допомогу потрібно доставити близько до зони активних бойових дій, то за такою заявкою буде важко допомогти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні