Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіДеяким українцям щороку виплачуватимуть по 50 тисяч гривень – що відомо

Деяким українцям щороку виплачуватимуть по 50 тисяч гривень – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які постраждали через військові дії, можуть отримати гуманітарну та фінансову підтримку. В одному з міст України ухвалили рішення виплачувати щорічну одноразову допомогу у сумі 50 тисяч гривень.

Про таке нововведення повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Раніше ми розповідали, як отримати гуманітарну допомогу у Дніпрі.

Допомога виплачуватимуть дітям, чиї батьки загинули під час війни з росіянами.

«Майже щодня ми прощаємось із нашими Героями. І найскладніший момент – висловлювати співчуття, особливо дітям, які втратили своїх батьків. Це назавжди змінює щось у тобі. Суспільство міста має дбати про кожну дитину, яка втратила свого тата чи найрідніших. Тому спільно з депутатами міської ради ми вирішили встановити щорічну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожній дитині до повноліття. Ці кошти вони можуть використовувати для навчання або оздоровлення. Такою є позиція суспільства», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, виплати почнуть нараховувати одразу після того, як міські депутати узгодять відповідну програму. Засідання міської ради, на якому розглядатимуть це питання, відбудеться напередодні Дня Незалежності.

За інформацією міського управління соціального захисту, фізично гроші зможе отримати опікун дитини.

Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 неповнолітніх, які матимуть змогу отримати 50 тисяч гривень допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні